Wednesday, December 21, 2005
Προτεινόμενο κιβώτιο Ά Βοηθειών ΣΠΙΤΙΟΥ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟY
Προτεινόμενο κιβώτιο Ά Βοηθειών ΣΠΙΤΙΟΥ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


Το κιβώτιο Ά Βοηθειών πρέπει είναι πλαστικό για να μην σπάει, καλά κλεισμένο και εύκολο ν’ ανοίξει. Εξωτερικά πρέπει ν ’αναγράφει ότι είναι φαρμακείο και να βρίσκεται σε ευκρινές σημείο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κάποιον ξένο.
Πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, μακριά από ήλιο και υγρασία και βεβαίως μακριά από τα παιδιά .Σε συχνά χρονικά διαστήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος κι αντικατάσταση των ληγμένων φαρμάκων.


Επιδεσμικό υλικό

Βαμβάκι
Αποστειρωμένες γάζες
Λευκοπλάστης
Ελαστικοί επίδεσμοι
Ψαλιδάκι
Μαχαιρίδιο
Βαζελινούχες γάζες
Απλοί επίδεσμοι
Βελόνες 15Γ και 25Γ
Στοματοφαρυγγικός σωλήνας
Σύριγγες 5ml
Γάντια μιας χρήσεως


Φαρμακευτικό υλικό

Ιωδιούχος Ποβιδόνη 10%
Φυσιολογικός ορός (500ml)
Αντιβιοτικό σπρέυ
Ενέσιμη κορτιζόνη
Δισκία παρακεταμόλης
Αντιόξινα δισκία
Αντιϊσταμινική αλοιφή
Αντιδιαρροϊκά δισκία
Αντιεμετικά δισκία
Κολλύριο γενικής χρήσης
Ζωικός άνθρακας

 
posted by e-physician at 12:51 AM | Permalink |


1 Comments:


At 1:48 PM, Blogger vasvoe

ωχ παναία μου, τις βελόνες τί θα τις κάνουμε; και μόνο που τοδιάβασα με έπιασε πανικός, φαντάσου να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσω κιόλας.

 

Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs