Thursday, January 17, 2008

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε επιτυχή λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης κοιλιακών προσαγωγών αριστερά με απόλυτη επιτυχία υποβλήθηκε χτες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου , που αγωνίζεται στη ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Την πρωτοποριακή αναίμακτη επέμβαση έκανε ο καθηγητής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής με τους συνεργάτες του και διήρκησε περίπου μία ώρα , ενώ ο διεθνής καλαθοσφαιριστής βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο .

Το σύνδρομο κοιλιακών αμφοτερόπλευρων προσαγωγών, είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές, με πόνους στη βουβωνική χώρα που δεν τους επιτρέπει να αγωνίζονται κανονικά και συχνά εγκαταλείπουν ακόμα και την καριέρα τους.

Ο Παπανικολάου, που υπέφερε με πόνους για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά κυρίως την τελευταία εβδομάδα, σε απόλυτη συμφωνία με την ομάδα του , χειρουργήθηκε από τον κ Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στον τομέα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

Όπως ανακοίνωσε, αμέσως μετά την επέμβαση ο κ Κωνσταντινίδης, στον διεθνή καλαθοσφαιριστή, για την αποκατάσταση του προβλήματός του, τοποθετήθηκε μη απορροφήσιμο πλέγμα πάχους 1 χιλιοστού, που εισήχθη μέσω μικροτομών στο δέρμα διαμέτρου μόνο 5 χιλιοστών, για ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος με τη μέθοδο της εξωπεριτοναϊκής λαπαροσκοπικής τεχνικής ,όπως ακριβώς εφαρμόζεται σε όλες τις μορφές βουβωνοκήλης από τον ίδιο τη τελευταία δεκαπενταετία με απόλυτη επιτυχία.

«Ήταν για το νοσοκομείο μας μια συνηθισμένη επέμβαση, καθώς παρόμοιες έχουμε κάνει αρκετές εκατοντάδες σε Έλληνες και ξένους αθλητές πάσχοντες από το Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών ή όπως αλλιώς αποκαλείται Κήλη των Αθλητών. Ο Δημήτρης θα είναι σύντομα κοντά στην ομάδα του, που τον έχει ανάγκη …» τόνισε ο κ Κωνσταντινίδης.

Για την υπερσύγχρονη αυτή τεχνική που εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια ο καθηγητής και η ομάδα του βραβεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Διεθνές Συνέδριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων και των μηδαμινών επιπλοκών των αθλητών που έχει χειρουργήσει.

Η μέθοδος αυτή, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα στο 90% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επέμβασης ανοιχτής χειρουργικής που οι ασθενείς χρειάζονται 3-4 μήνες.

Η επιτυχής αυτή επέμβαση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η ιατρική στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και σε πολλούς τομείς προηγείται πολλών ανεπτυγμένων χωρών.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο ο καθηγητής κ Κωνσταντινίδης για την ίδια πάθηση χειρούργησε τον διεθνή ποδοσφαιριστή Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος παίζει στην Αγγλία.

Τον Γιαννακόπουλο συνόδευε το ιατρικό τιμ της αγγλική ομάδας Bolton, με επικεφαλής τον αρχίατρό της κύριο Richard Freeman , ο οποίος παρακολούθησε την επέμβαση με τεράστιο ενδιαφέρον γιατί ,όπως ο ίδιος δήλωσε «στην Αγγλία οι επεμβάσεις αυτές δεν γίνονται λαπαροσκοπικά αλλά με ανοιχτή χειρουργική πράγμα που καθυστερεί την αθλητική αποκατάσταση τους».

Labels:

 
posted by e-physician at 2:26 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs