Saturday, May 19, 2007
19-23 Μαΐου,Εκπαιδευτικό Λαπαροσκοπικό Σεμιναρίο με θέμα «Ινομυωματεκτομή- Τεχνικές Συρραφής»
ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Αθήνα 17 Μαΐου 2007.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχεδόν ανώδυνα, χωρίς αιμορραγία και το κυριότερο για τις γυναίκες με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα γίνονται πλέον στη χώρα μας οι επεμβάσεις στον τομέα της γυναικολογίας με την μέθοδο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.

«Σε αντίθετη με τις επεμβάσεις ανοιχτής κοιλιάς η Ενδοσκοπική Χειρουργική προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα με ελάχιστες επιπλοκές, αρκεί η επέμβαση να γίνεται σε οργανωμένο κέντρο με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, η οποία θα πρέπει να κάνει συνεχή εκπαίδευση στα σύγχρονα ενδοσκοπικά ιατρικά όργανα».

Αυτό τόνισε ο κ Γιώργος Πιστοφίδης MB.BS.FRCOG, Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής Γεν. Κλινικής Λευκού Σταυρού στο πλαίσιο της διοργάνωσης Εκπαιδευτικού Λαπαροσκοπικού Σεμιναρίου με θέμα «Ινομυωματεκτομή- Τεχνικές Συρραφής», το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα από τα Συνδυασμένα Κέντρα Ενδοσκοπικής Εκπαίδευσης .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ενδοσκοπικής Α.Ε (Ζαγοράς 12 , Αθήνα) από το Σάββατο 19 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ Πιστοφίδη κάθε χρόνο στη χώρα μας χιλιάδες γυναίκες μπαίνουν στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα γυναικολογικά προβλήματα.
Το κυριότερο είναι η αφαίρεση ινομυωμάτων τα οποία εμφανίζονται σε ποσοστό 30% σε γυναίκες άνω τω ν 40 χρόνων, από τις οποίες το 30 με 40% αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονημότητας. Μάλιστα όπως τόνισε ο γιατρός ο πιο συχνός λόγος για την αφαίρεση της μήτρας είναι τα ινομυώματα.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ- ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει στο σεμινάριο ο κ Πιστοφίδης – η ομάδα του οποίου από το 1992 μέχρι σήμερα έχει κάνει περισσότερες από δυο χιλιάδες ενδοσκοπικές επεμβάσεις-με την κλασική χειρουργική μέθοδο της ανοιχτής κοιλιάς οι γυναίκες σε ποσοστό 95% μετά την επέμβαση αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα, όπως: Αιμορραγίες ,πόνο, δημιουργία συμφύσεων, λοιμώξεις ενώ έφεραν στην υπόλοιπη ζωή τους μεγάλες τομές.

Με την Ενδοσκοπική Χειρουργική τα οφέλη για τις γυναίκες είναι πολλά καθώς έχουμε: Ελάχιστη απώλεια αίματος, σχεδόν καθόλου πόνος,, πολύ μικρή πιθανότητα δημιουργίας συμφύσεων και πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς ουλές και σημάδια.
Για το λόγο αυτό η Ενδοσκοπική Χειρουργική τα τελευταία χρόνια έχει πλέον αντικαταστήσει τις κλασικές επεμβάσεις σε πολλούς τομείς, όπως και σ΄ αυτόν της γυναικολογίας. Μάλιστα με την εξέλιξη της τεχνολογίας τείνει να καθιερωθεί στη χώρα μας και στον χώρο των πλέον προηγμένων γυναικολογικών επεμβάσεων.

Με την ενδοσκοπική χειρουργική σήμερα στη χώρα μας γίνεται αφαίρεση συμφύσεων, κύστεων ωοθηκών, εξωμητρίων, ινομυωμάτων, υστερεκτομή, ενδομητρίωσης κ,α.
Η πραγματοποίηση των δύσκολων γυναικολογικών αυτών επεμβάσεων με ενδοσκοπική χειρουργική απαιτεί εξειδίκευση των Ελλήνων γιατρών, οι οποίοι κατέφευγαν στο εξωτερικό για να την αποκτήσουν. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα στη χώρα μας δεν υπάρχει επίσημη σχολή εκπαίδευσης ούτε σε νοσοκομειακό ούτε σε πανεπιστημιακό επίπεδο για αυτές τις τεχνικές.

Τα εκπαιδευτικά λαπαροσκοπικα σεμινάρια που επιχειρούν να καθιερώσουν τα Συνδυασμένα Κέντρα Ενδοσκοπικής Εκπαίδευσης, έχουν ως σκοπό να καλύψουν αυτό το κενό και στόχο την εκμάθηση ορθών χειρουργικών τεχνικών για σωστή και ασφαλή εφαρμογή της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στον τομέα των προηγμένων γυναικολογικών επεμβάσεων.

Στο σεμινάριο εκτός από τον κ Πιστοφίδη θα διδάξουν δυο κορυφαίοι στον τομέα αυτό ξένοι επιστήμονες ο κ Fabrizio Barbieri αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου Negrar της Ιταλίας και o Neil Warren διευθυντής του Wimat στη Μεγάλη Βρετανία.

Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε εξειδικευμένους στην ενδοσκοπική χειρουργική γιατρούς , θα επαναληφθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο, ενώ έχει αξιολογηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Mαιευτικής και Γυναικολογίας με πέντε μόρια στο σύστημα συνεχούς εκπαίδευσης.

Labels: , , , , , , ,

 
posted by e-physician at 10:28 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs