Monday, April 23, 2007
Και οι κεραυνοί θεραπεύουν τον καρκίνο;
Και οι κεραυνοί θεραπεύουν τον καρκίνο;

Τα τελευταία χρόνια ,ανά τακτά χρονικά διαστήματα ,εμφανίζονται στα κανάλια και γενικότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διάφοροι συμπολίτες μας, που διατείνονται ότι έχουν βρει το φάρμακο για τον καρκίνο. Άλλοτε είναι άτομα που ανήκουν στο χώρο της υγείας και άλλοτε όχι.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Ποιο από όλα τα παρακάτω θεραπεύει τον καρκίνο;

Τι να πρωτοθυμηθούμε ;!

Το δηλητήριο του Κουβανέζου... γαλάζιου σκορπιού;

Τα φύλλα της ελιάς -η γνωστή πλέον σε όλους μας «φραπελιά»;

Διάφορα φάρμακα που πωλούνται μέσω διαδικτύου χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες;

Και τόσα άλλα που παρουσιάζονται κατά καιρούς!

Δυστυχώς, όταν οι παραπάνω κύριοι κλήθηκαν από την πολιτεία, να παρουσιάσουν τα δεδομένα που έχουν , έτσι ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν οι έρευνες για να υπάρχουν χειροπιαστά, επίσημα αποτελέσματα, δεν εμφανίστηκε κανείς τους.

Τις τελευταίες μέρες, ακούγεται έντονα η θεραπεία του καρκίνου με κεραυνό!!!

Ο καθηγητής φυσικής-μαθηματικών, κ.Παναγιώτης Παππάς, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά κανάλια ,παρουσιάζοντας ένα στεφάνι που βγάζει τεχνητούς κεραυνούς.

Κατά τα λεγόμενά του, ο ασθενής φοράει το στεφάνι στο κεφάλι του και αφού κεραυνοχτυπηθεί από τους τεχνητούς κεραυνούς θεραπεύεται!

Ακούστηκε ότι υπήρξε ενδιαφέρον από το Περιφερειακό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», να γίνουν μελέτες και να ερευνηθούν οι αντιδράσεις των κεραυνών σε ποντίκια.

Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα ο χρόνος θα δείξει αν και ο κύριος αυτός, εμπορεύεται την ελπίδα και πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο ιατρός κ.Ανδρέας Μούστρης σε άρθρο του στο www.skepdic.gr ,με τίτλο «Θαυματουργές" θεραπείες για τον καρκίνο»,

η φράση "ανακάλυψα το φάρμακο για τον καρκίνο" είναι λανθασμένη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Δεν πρόκειται ποτέ να ανακαλυφθεί ένα τέτοιο φάρμακο, για τον πολύ απλό λόγο, ότι αυτό που λέμε "καρκίνος" δεν είναι μία νόσος, αλλά κυριολεκτικά αρκετές ΔΕΚΑΔΕΣ διαφορετικών νοσολογικών οντοτήτων. Απλά, τις βάζουμε όλες κάτω από αυτόν τον όρο, γιατί έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά : χάνεται ο έλεγχος του πολλαπλασιασμού μιας συγκεκριμένης ομάδας κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται αναξέλεγκτα. Στην αρχή η ανάπτυξη γίνεται τοπικά (συνήθως) με αποτέλεσμα τη δημιουργία της πρωτοπαθούς εστίας, και κατόπιν μερικά από αυτά τα κύτταρα διαμέσου των λεμφαγγείων ή της κυκλοφορίας σχηματίζουν μεταστατικές εστίες στους λεμφαδένες ή σε απομακρυσμένα όργανα αντίστοιχα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο με αναλυτικές πληροφορίες για το πως φτιάχνεται και κυκλοφορεί ένα φάρμακο στην αγορά ,από εδώ.

Επίσης, για όσους δεν προσέξατε το σχόλιο του ψυχιάτρου κ. Θοδωρή Δασκαλόπουλου στο θέμα «Ανακοίνωση υπουργείου Υγείας για φύλλα ελιάς, 30 Ιανουαρίου 2007»
αναφέρεται ότι:
Η όποια παρατήρηση για θεραπευτική δράση της "φραπελιάς", πρέπει να αποδοθεί στο μυστηριώδες, αινιγματικό και πανάρχαιο φαινόμενο του placebo.


Περισσότερα για την ανάλυση του placebo και του nocebo (το αντίθετο του placebo) και την "απρόσμενη" εμπλοκή της μαθηματικής θεωρίας παιγνίων στην ιατρική, θα βρείτε σε ελληνική μελέτη, στη διεύθυνση:

http://psi-gr.tripod.com/placebo.htm

Την αναλυτική παρουσίαση σχετικά με το πιο πάνω θέμα, αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για να κατανοήσετε ,το τι είναι placebo και τι το nocebo, μπορείτε να διαβάσετε από εδώ.

Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε από το παραπάνω λινκ.

Κατά τη γνώμη μου,τα δύο πιο πάνω άρθρα των συναδέλφων, πρέπει να διαβαστούν από όλους.

Πηγές: http://www.skepdic.gr και http://psi-gr.tripod.com
 
posted by Maria at 5:02 PM | Permalink |


2 Comments:


At 3:29 PM, Anonymous Anonymous

Μαρια! Mαρια!

Οριστε, κυρια !

Tαπλυνες τα πιατα ?

Τασπασε η γατα !

Μπραβο, Μαρια !

Φχαριστω, κυρια !

 

At 4:15 PM, Anonymous Anonymous

www.panospappas.gr/lancet.htm

Ευχαριστω, Μαρία !

 

Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs