Tuesday, April 11, 2006
Νέα συνδυαστική θεραπεία για τη γυναικεία τριχόπτωση/Oral Drug for His Hair Loss May Also Help Her
Νέα συνδυαστική θεραπεία για τη γυναικεία τριχόπτωση/Oral Drug for His Hair Loss May Also Help Her

For information in English press the link at the end of this post

Μπολόνια: Ένα φαρμακευτικό σκεύασμα για την κλασσική ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, συνδυαζόμενο με αντισυλληπτικά χάπια, βοηθά τις νέες γυναίκες με γυροειδή αλωπεκίαση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια με επικεφαλής την Δρ Αντονέλα Τόστι διαπίστωσε ότι μετά από ένα χρόνο θεραπείας, 23 από τις 37 (62%) προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με γυροειδή αλωπεκίαση βαθμολογήθηκαν ως βελτιωμένες, ακολουθώντας θεραπεία με από του στόματος φιναστερίδη (2,5 mg/ημέρα). Εκ των υπολοίπων, οι 13 δεν παρουσίασαν βελτίωση και μια ασθενής παρουσίασε επιδείνωση.
Η φιναστερίδη χορηγήθηκε συνδυαστικά με το αντισυλληπτικό Yasmin (δροσπερινόνη και αιθινυλοιστραδιόλη), διότι στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας η φιναστερίδη είναι πιθανόν τερατογενετική.
Η φιναστερίδη είναι 5α-reductase τύπου ΙΙ αναστολέας εγκεκριμένος από τον FDA για την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία σε δοσολογία του 1 mg/d.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισές γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους εκδηλώνουν γυροειδή αλωπεκία. Η τοπική θεραπεία με μινοξιδίλη είναι αποτελεσματική αλλά δεν γίνεται πάντα αποδεκτή από την ασθενή. Στην παρούσα μελέτη όλες οι συμμετέχουσες είχαν αρνηθεί τη θεραπεία με μινοξιδίλη.
Οι βελτιώσεις ως προς την πυκνότητα του τριχωτού της κεφαλής εκτιμήθηκαν με πανοραμική φωτογράφηση και βαθμολογήθηκε με δερματοσκόπηση στην αρχή και στο τέλος της έρευνας. Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο εκφράζοντας ιδία άποψη για το αποτέλεσμα. Οι συμμετέχουσες ήταν 19 έως 50 ετών και είχαν συμβουλευτεί ιατρό σχετικά με το πρόβλημά τους.
Μεταξύ αυτών που χαρακτηρίστηκαν βελτιωμένες, 12 ήταν ελαφρώς βελτιωμένες, οκτώ μετρίως και τρεις σημαντικά βελτιωμένες. Υπήρχε στατιστικά σημαντική αύξηση στο σκορ πυκνότητα του τριχωτού 12 ασθενών. Η φιναστερίδη έγινε καλά ανεκτή και καμιά ασθενής δεν είχε παρενέργειες.
Μάλιστα όχι μόνο η θεραπεία έγινε ανεκτή αλλά οι ασθενείς έκριναν τα αποτελέσματα ως καλύτερα απ' ότι οι ερευνητές. Είκοσι εννέα ασθενείς ανάφεραν ότι η κατάστασή τους είχε βελτιωθεί και οκτώ ότι είχε σταθεροποιηθεί. Καμιά δεν ανέφερε επιδείνωση.
Η επάρκεια της φιναστερίδης στα δύο τρίτα των ασθενών μπορεί να οφείλεται στην υψηλή δοσολογία που χρησιμοποιήθηκε. Επίσης το αντισυλληπτικό χάπι περιέχει δροσπερινόνη, ανάλογο προγεστερόνης της σπιρονολακτόνης. Είναι πιθανό ακόμα και στις πολύ χαμηλές δόσεις των 3 mg τα αντισυλληπτικά χάπια να έχουν επιπρόσθετη επίδραση στην προαγωγή της ανάπτυξης της τριχοφυίας.

Πηγή: www.in.gr

For information in English press here:
http://www.medpagetoday.com/Dermatology/GeneralDermatology/tb1/2892
 
posted by e-physician at 2:16 AM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs