Sunday, April 02, 2006
Νέο ελπιδοφόρο εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης των πτηνών/Bird flu vaccine promising in humans
Νέο ελπιδοφόρο εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης των πτηνών/Bird flu vaccine promising in humans

For information in English press the link at the end of this post

Νέα Υόρκη: Με μια διαδικασία όμοια με την παρασκευή ενός συμβατικού αδρανούς ιού της γρίπης, Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να προκαλέσουν ανοσία κατά του ιού H5N1 της γρίπης των πτηνών με ένα εμβόλιο που περιέχει μόνο δυο από τις πρωτεΐνες του ιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου New England Journal of Medicine, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ με επικεφαλής τον Δρ Τζον Τρέανορ, δημιούργησε το εμβόλιο χρησιμοποιώντας αιμαγλουτινίνη και νευραμινιδάση από τον ιό της γρίπης των πτηνών που ευθύνεται για τον θάνατο ενός παιδιού στο Βιετνάμ το 2004. Τα υπόλοιπα γονίδια εξήχθησαν από εργαστηριακό στέλεχος που χρησιμοποιείται συνήθως για τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν δείγμα 451 υγιών ατόμων, ηλικίας 18-64 ετών, στους οποίους χορήγησαν δυο ενδομυϊκές δόσεις των 90, 45, 15 ή 7,5 μg του αντιγόνου στην ιϊκή αιμαγλουτινίνη ή ψευδοφάρμακο. Οι δυο δόσεις χορηγήθηκαν με διαφορά 28 ημερών.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι το εμβόλιο έγινε γενικά καλά ανεκτό. Το ήπιο άλγος στο σημείο χορήγησης ήταν η συχνότερη παρενέργεια ανεξαρτήτως δοσολογίας. Η συχνότητα πόνου και τοπικής ευαισθησίας ήταν μεγαλύτερη στους λήπτες του εμβολίου παρά στην ομάδα ελέγχου.

Η συχνότητα της ανταπόκρισης στον ορό αντισώματος ήταν υψηλότερη στους συμμετέχοντες που έλαβαν τα 90 και 45μg.

Μεταξύ των ατόμων που έλαβαν δυο δόσεις των 90μg, η ουδετεροποίηση της ανοσοποιητικής αντίδρασης ήταν 54%. Ουδετεροποίηση των ανοσοποιητικών αντιδράσεων σε ποσοστό 43%, 22% και 9% παρατηρήθηκε στους λήπτες δυο δόσεων 45, 15 και 7,5 μg αντίστοιχα.

Πηγή: www.in.gr

For information in English press here: http://www.reutershealth.com/archive/2006/03/29/eline/links/20060329elin040.html
 
posted by e-physician at 2:00 AM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs