Tuesday, December 06, 2005
Δύο Αυστραλοί «μοιράστηκαν» το Νόμπελ Ιατρικής 2005
Δύο Αυστραλοί «μοιράστηκαν» το Νόμπελ Ιατρικής 2005/Two Aystralians shared the Nobel Prize in medicine 2005

Στους Αυστραλούς Μπάρι Μάρσαλ και Ρόμπιν Γουόρεν απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2005 για την ανακάλυψη του βακτηρίου που προκαλεί γαστρίτιδα και έλκη στομάχου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Επιτροπή Νόμπελ του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν το βακτήριο πυλωρού Η, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν εμφανίζουν ποτέ τα σχετικά συμπτώματα.
«Χάρη στην πρωτοποριακή ανακάλυψη από τους Μάρσαλ και Γουόρεν, το έλκος στομάχου δεν είναι πλέον μία χρόνια κατάσταση, αλλά μία ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί με τη χορήγηση αντιβιοτικών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Νόμπελ.
Ο Γουόρεν, γεννηθείς το 1937 στην Αδελαΐδα, και ο Μάρσαλ, γεννηθείς το 1951 στο Κάλγκουρλι της Αυστραλίας, θα μοιραστούν το ποσό των 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων -περίπου 1 εκατ. ευρώ- που αντιστοιχεί στο βραβείο Νόμπελ.
in.gr

Nobel Prize in Medicine 2005
The prize was awarded jointly to:
BARRY J. MARSHALL, and J. ROBIN WARREN for their discovery of the bacterium Helicobacter pylori and its role in gastritis and peptic ulcer disease.

Source : http://www.almaz.com/nobel/
 
posted by e-physician at 3:53 PM | Permalink |


1 Comments:


At 4:10 PM, Blogger vasvoe

χμ, δηλαδή με το βακτηρίδιο την βγάλανε καθαρή μέχρι και τα δισέγγονά τους :Ρ

 

Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs