Friday, November 25, 2005
3 εμβόλια κατά του καπνίσματος, στη φάση των κλινικών δοκιμών
3 εμβόλια κατά του καπνίσματος, στη φάση των κλινικών δοκιμών

Ένα ακόμα εμβόλιο που βοηθά να σπάσει ο κύκλος της εξάρτησης από το κάπνισμα περνά στη φάση των κλινικών δοκιμών, με την ελπίδα ότι θα είναι διαθέσιμο στην αγορά σε λίγα μόλις χρόνια. Το περιοδικό Vita εξετάζει στο τεύχος Αυγούστου το μηχανισμό δράσης των νέων εμβολίων και το πόσο αποτελεσματικά είναι.
Και τα τρία σκευάσματα ουσιαστικά εμποδίζουν τη νικοτίνη να φτάσει στον εγκέφαλο και να ενεργοποιήσει τα κέντρα επιβράβευσης. Έτσι, ο χρήστης δεν νιώθει πια την «ανταμοιβή» που του προσέφερε το τσιγάρο και το επιθυμεί λιγότερο.
Το εμβόλιο Immunodrug Nicotine-Qbeta (NicQb) της ελβετικης Cytos Biotechnology AG είναι το τελευταίο που ανακοίνωσαν οι επιστήμονες. Δημιουργεί συσσωματώματα από μόρια νικοτίνης, τα οποία προκαλούν την αντίδραση του ανισοοποιητικού συστήματος και την παραγωγή αντισωμάτων. Τα μόρια νικοτίνης στα οποία έχουν συνδεθεί αντισώματα είναι υπερβολικά μεγάλα για να εισχωρήσουν στα αγγεία του εγκεφάλου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήσε
  • εδώ

  • Πηγή: www.in.gr
     
    posted by e-physician at 2:18 AM | Permalink |


    0 Comments:


    Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

     m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs