Thursday, January 26, 2006
Η τηλεόραση επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή/ TV in the bedroom halves your sex life - study
Η τηλεόραση επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή/TV in the bedroom halves your sex life - study

For information in English press the link at the end of this post


Ρώμη: Σκέφτεστε να τοποθετήσετε μια συσκευή τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο σας; Ξανασκεφτείτε το διότι μπορεί να κάνετε κακό στην ερωτική σας ζωή, όπως τουλάχιστον διαπιστώνουν Ιταλοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Ιταλίδα σεξολόγος Σερενέλλα Σαλομόνι διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο τους κάνουν έρωτα με τη μισή συχνότητα απ' αυτή των ζευγαριών που δεν έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο.

«Αν δεν υπάρχει τηλεοπτικός δέκτης στην κρεβατοκάμαρα, η συχνότητα της ερωτικής πράξης διπλασιάζεται» υποστηρίζει η Δρ Σαλομόνι, η οποία σε συνεργασία με ψυχολόγους έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 523 ζευγάρια με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης της τηλεόρασης στην ερωτική ζωή του ατόμου.

Κατά μέσο όρο, οι Ιταλοί που δεν είχαν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα έκαναν έρωτα δυο φορές την εβδομάδα ή οκτώ φορές το μήνα. Ο αριθμός αυτός μειωνόταν κατά μέσο όρο στις τέσσερις φορές τον μήνα στα ζευγάρια που είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο.

Για τα ζευγάρια άνω των 50 ετών, μάλιστα, η αρνητική επίδραση της τηλεόρασης ήταν προφανέστερη, με τον μέσο αριθμό των επτά φορών το μήνα να πέφτει στις μόλις 1,5 φορές.


Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένα τηλεοπτικά προγράμματα, εν αντιθέσει με άλλα, παρεμπόδιζαν το πάθος. Οι ταινίες βίας έθεταν τέλος στις σεξουαλικές σχέσεις των μισών περίπου ζευγαριών, ενώ τα τηλεοπτικά προγράμματα με κοινωνικό περιεχόμενο ανέστειλαν το πάθος στο ένα τρίτο των ζευγαριών.

Πηγή: www.in.gr


For information in English press here:http://reutershealth.com/archive/2006/01/16/eline/links/20060116elin024.html
 
posted by e-physician at 5:36 PM | Permalink |


2 Comments:


At 2:25 PM, Blogger Marina

Δεν ξέρω τι λένε οι γιατροί εμάς δεν μας έβλαψε η ΤιΒι στην κρεββατοκάμαρα..αντίθετα θα έλεγα.
Επίσης μας βοηθάει πολύ στον ύπνο..10 λεπτά ειδήσεις βλέπουμε και μετά..κλάτς..τέζα.. :-)

 

At 2:27 PM, Blogger e-physician

Marina, μέχρι πρόσφατα, αν δεν είχα tv στο δωμάτιο δεν μπορούσα να κοιμηθώ.Σαν κάτι να μου έλειπε...
Τους τελευταίους 3 μήνες(που χάλασε η tv στο δωμάτιο) έμαθα ,μετά από χρόνια, να κοιμάμαι χωρίς να ακούω το μουρμουρητό της!! Τώρα καλό είναι αυτό...;κακό είναι...; θα φανεί στο μέλλον!

 

Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs