Tuesday, November 04, 2008
Οριστικό και ευχάριστο τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2008.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οριστικό και ευχάριστο τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες που αντιμετωπίζουν πάνω από πέντε εκατομμύρια Έλληνες προσφέρει η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία με την επωνυμία THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization) .

Κι αυτό γιατί είναι αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική, δεν εμφανίζει επιπλοκές, η επέμβαση δεν διαρκεί πάνω από μία ώρα και μέσα σε μία ημέρα ο πάσχων επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τα ευχάριστα νέα αφορούν σχεδόν τους μισούς Έλληνες καθώς υπολογίζεται ότι η αιμορροϊδική νόσος ταλαιπωρεί το 50-80% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες τους τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

«Η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization) υπόσχεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές των άλλων παλαιότερων μεθόδων» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπου εφαρμόζεται η μέθοδος.

Όπως εξήγησε ο κ K.Κωνσταντινίδης η νέα χειρουργική μέθοδος εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Doppler για την ανίχνευση και απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη ακρίβεια ( επιφανειακές ραφές <>

Η διατήρηση του περιπρωκτικού ιστού επιτρέπει τη φυσιολογική μετεγχειρητική λειτουργία του πρωκτού.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στις περισσότερες περιπτώσεις το THD χρησιμοποιείται σε επίπεδο χειρουργείου μιας μέρας, ενώ ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι μερικές ώρες αργότερα και να επιστρέψει στις φυσιολογικές δραστηριότητές του μέσα σε 24-48 ώρες.

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται, όπως αναφέραμε και στην Ελλάδα από τον κ.Κωνσταντινίδη με άριστα αποτελέσματα μετά από την έγκρισή της από το FDA και μετά από πλήρη ενημέρωση και εκπαίδευση της χειρουργικής ομάδας του στο κέντρο αναφοράς Universitat Cattolica Sacro Cuore στην Policlinico Universitario "Agostino Gemelli" στην Ιταλία, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Dr Carlo Ratto.

«Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εντυπωσιακά», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης. «Η διαπρωκτική απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων και αιμορροϊδοπηξία THD είναι μέθοδος που απαλλάσσει τον ασθενή από τα προβλήματα των αιμορροΐδων χωρίς εκτομές και χωρίς τις επιπλοκές των κλασσικών μεθόδων, ενώ παράλληλα εξαλείφει το μεγάλο πρόβλημα της πρόπτωσης των αιμορροϊδικών όζων. Η ελάχιστη κάκωση της περιοχής, η αναίμακτη διαδικασία και ο μικρός μετεγχειρητικός πόνος, όπως εξάλλου έχει δειχθεί και σε μελέτες παγκοσμίως, καθιστούν το THD αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας».

Το Ιατρικό Αθηνών παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας, υποδέχεται σύντομα το νέο μοντέλο THD-slide, που θα προσφέρει ακόμα ευκολότερη χρήση στη ταυτοχρονη αντιμετωπιση της προπτωσης από τους χειρουργούς, με το ίδιο καλό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Η κυκλοφορία του THD-slide θα ανακοινωθεί παγκοσμίως για πρώτη φορά τις επόμενες ημερες στη Γαλλία.

Labels: , ,

 
posted by Maria at 5:04 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs