Monday, June 23, 2008
« Γιατρέ μου σε ευχαριστώ πολύ, μου έσωσες τη ζωή…»

Αθήνα 9 Ιουνίου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Γιατρέ μου σε ευχαριστώ πολύ, μου έσωσες τη ζωή…»

Με αυτά τα λόγια ο Κονγκολέζος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λούα- Λούα , σήμερα το πρωί βγαίνοντας από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ευχαρίστησε τον διαπρεπή χειρουργό και Διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη , ο οποίος πραγματικά του έσωσε τη ζωή.

Ο Λούα- Λούα μετά από νοσηλεία μιας εβδομάδας επέστρεψε σήμερα απόλυτα υγιής , όπως τον διαβεβαίωσε ο κ Κωνσταντινίδης, στο σπίτι του και μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα αρχίσει προπονήσεις , ενώ σε 4 με 6 εβδομάδες θα μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο και πάλι.

Όπως είναι γνωστό ο Κονγκολέζος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κινδύνευσε να πεθάνει από ρήξη σκωληκοειδίτιδας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αιγύπτου- Κονγκό την 1η Ιουνίου στο Κάιρο.

Αμέσως μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα εσπευσμένα μεταφέρθηκε από το Κάιρο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως αιτία της αδιαθεσίας και των ισχυρών κοιλιακών πόνων του ήταν « οξεία σκωληκοειδίτιδα, με ρήξη της σκωληκοειδούς αποφύσεως και γενικευμένη περιτονίτιδα με απόστημα κοιλιάς», μια κατάσταση, που αν καθυστερούσε λίγες ώρες ακόμα θα ήταν μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο όπου με απόλυτη επιτυχία έγινε λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή, καθαρισμός της γενικευμένης περιτονίτιδας και παροχέτευση του ενδοκοιλιακού αποστήματος.

Όπως εξήγησε ο διακεκριμένος χειρουργός η λαπαροσκοπική επέμβαση βοήθησε σημαντικά στη γρήγορη ανάρρωση του επιθετικού του Ολυμπιακού.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η επέμβαση γινόταν με την κλασική χειρουργική μέθοδο άνοιγμα κοιλιάς, θα έπρεπε να γίνει μια τεράστια τομή σε όλη την κοιλιά προκειμένου εκτός από την αφαίρεση της σκωληκοειδούς να γίνει επιμελής καθαρισμός της περιτονίτιδας και παροχέτευση των πολλαπλών αποστημάτων.

Η τομή και μόνο θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους μετεγχειρητικά, όπως δημιουργία συμφύσεων στο μέλλον και επεισόδια ειλεού, μόλυνση – διαπύηση του τραύματος, δυσκολία στην αναπνοή με επακόλουθα προβλήματα από τους πνεύμονες ( ατελεκτασία, πνευμονία), μετεγχειρητική κήλη, μετεγχειρητικό πόνο και πολύ πιθανή νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο παίκτης θα έμενε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων.

Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής μεθόδου, με τρεις τομές λίγων χιλιοστών και η μεγάλη εμπειρία της χειρουργικής ομάδας ήταν πραγματικά ένα ευτυχές γεγονός.

Labels:

 
posted by Maria at 7:59 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs