Tuesday, November 04, 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε επιτυχή λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης κοιλιακών προσαγωγών αριστερά , υποβλήθηκε χτες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Κύπρου Γιάννης Σκοπελίτης.

Την πρωτοποριακή αναίμακτη επέμβαση έκανε ο καθηγητής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης , Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής με τους συνεργάτες του και διήρκησε περίπου μία ώρα. Ο ποδοσφαιριστής βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του, ενώ πολύ σύντομα θα ενταχθεί και πάλι στην ομάδα του, που τον έχει ανάγκη στην πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το σύνδρομο κοιλιακών αμφοτερόπλευρων προσαγωγών, είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές, με πόνους στη βουβωνική χώρα που δεν τους επιτρέπει να αγωνίζονται κανονικά και συχνά εγκαταλείπουν ακόμα και την καριέρα τους.

Ο Σκοπελίτης, που υπέφερε με πόνους για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά κυρίως την τελευταία εβδομάδα, σε απόλυτη συμφωνία με την ομάδα του , χειρουργήθηκε από τον κ Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στον τομέα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.


Όπως ανακοίνωσε, αμέσως μετά την επέμβαση ο κ Κωνσταντινίδης, στον ποδοσφαιριστή, για την αποκατάσταση του προβλήματός του, τοποθετήθηκε μη απορροφήσιμο πλέγμα πάχους 1 χιλιοστού, που εισήχθη μέσω μικροτομών στο δέρμα διαμέτρου μόνο 5 χιλιοστών, για ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος με τη μέθοδο της εξωπεριτοναϊκής λαπαροσκοπικής τεχνικής ,όπως ακριβώς εφαρμόζεται σε όλες τις μορφές βουβωνοκήλης απο τον ίδιο τη τελευταία δεκαπενταετία με απόλυτη επιτυχία.


«Ήταν για το νοσοκομείο μας μια συνηθισμένη επέμβαση, καθώς παρόμοιες έχουμε κάνει σε εκατοντάδες Έλληνες και ξένους αθλητές , οι οποίοι έπασχαν από το Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών ή όπως αλλιώς αποκαλείται Κήλη των Αθλητών (Sportsman`s Hernia). Ο Γιάννης θα είναι σύντομα κοντά στην ομάδα του, που τον έχει ανάγκη …» τόνισε ο κ Κωνσταντινίδης.


Για την υπερσύγχρονη αυτή τεχνική που εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια ο καθηγητής και η ομάδα του βραβεύτηκε πριν από ένα χρόνο στο Διεθνές Συνέδριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής , λόγω των άριστων αποτελεσμάτων και των μηδαμινών επιπλοκών των αθλητών που έχει χειρουργήσει.


Η μέθοδος αυτή, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα στο 95% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επέμβασης ανοιχτής χειρουργικής που οι ασθενείς χρειάζονται 3-4 μήνες.

Labels: , ,

 
posted by Maria at 5:11 PM | Permalink |


0 Comments:


Τα κείμενα,οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα ιστοσελίδα από τους συντάκτες της, αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.Τα κείμενα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στη σελίδα μας.

 m onitor MindBlog Network Blogarama - The Blog DirectoryGreekBloggers.comBlogwise - blog directoryListed in LS Blogs Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog DirectoryKinja, the weblog guide Directory of Health Blogs